Fealty Migneault Magángimnázium

A Fealty Migneault gimnázium egy több száz éves múlttal rendelkező, bizonyos körben igencsak neves iskola. Mivel különleges tanterv alapján működik, nagyon keveseknek adatik meg, hogy bejusson oda, sőt, az emberek többsége halála napjáig nem is hall eme intézményről.
A diákok alacsony létszámú osztályokba járnak, így könnyebb odafigyelni mindenkire és ezáltal mindenki maximális fokon megtanulhatja a kötelező tananyagot. Azonban nem is ugyanazon a szinten tanulják a különböző tantárgyakat, mint bármely más tanuló egy átlagos gimnáziumban, valamint sokkal eltérőbb, sokszor egyéni szükségekhez és képességekhez mérten különleges, tehetséggondozó tanóráik is vannak. Azonban ezeknek a tanulását csak a harmadik és negyedik tanévben folytatják. Pontosabban ezek a tanévek egyedül ezekre a tantárgyakra épülnek. Ezáltal, minden kötelező tananyagot, amit egy átlagos diák egy átlagos középiskolában négy év alatt tanul meg, nekik két év alatt kell elsajátítaniuk. Az iskola ereje is ebben rejlik. Ugyani a különleges képzésük ezt lehetővé teszi.
Mivel a diákok kis létszámú (10-15 fős) osztályokba járnak, ezért az iskola méretének ellenére kevés tanulót is tudnak felvenni, így gondosan megválogatják azokat, akik felvételt nyernek. Egy, az iskola vezetősége által megválasztott bizottság,  folyamatosan figyelemmel kíséri az általános iskolák tanulóit, az egész világon, és kiválasztja azokat a diákokat, akiket érdemesnek talál a jelöltségre. Azonban ez még a legkorszerűbb technika segítségével is nehéz, és hosszadalmas munka, így van olyan amikor véletlenül kimarad egy tehetség a szórásból, ezért a vezetőség akorábbi diákok által ajánlottakat is figyelembe veszi. Az így kiválasztott tanulókat egy különleges, afféle tehetséggondozó felvételin válogatják szét végleg, valamint ez alapján, a korábbi iskolai tevékenységeik és egy meghallgatás alapján három osztályba sorolják a felvetteket.
Az iskolának három osztálya van:
Az első tagozat a Muse: Ide azok a diákok kerülnek, akiket a sors zenei tehetséggel áldott meg, habár általában fogalmuk sincs róla, sőt néha még szégyellik is. Az iskola vezetősége azonban általában jól szokott dönteni, bár ebben a diákok sokszor kételkednek, és csak akkor döbbenek rá, amikor elvégzik az iskolát.
A második tagozat, a Keila: Az itteni diákok a sportokban ászok. Lehet szó bármilyen sportágról a vívástól a kosárlabdáig, az úszástól a sakkig. Itt is vannak olyanok, akik megkérdőjelezik a vezetőség választását, de általában rá szoktak döbbenni, hogy valóban meg vannak áldva efféle tehetséggel.
Az utolsó, egyben talán a legnépesebb tagozat, a Spess: Ahol a diákok a különböző művészetek tudományát sajátíthatják el, mint például a festészet, vagy a szobrászat satöbbi.Itt szokott a legnagyobb eltérés lenni a felvett diákok és az ebben az ágban sikeres, már végzettek között, ugyanis ezt általában a kor válogatja. De később (mint sok művésznél) a későbbi korok rájönnek, hogy valójában nagyszerű tehetséggel volt megáldva az illető.
Ebbe a három soztályba válogatják szét az ide jelentkező tanulókat. Ám mivel igen kevés diákot tudnak felvenni, ezért az iskola létezését is viszonylagos homály fedi, általánosságban csak az oda járó tanulók és a legközelebbi hozzátartozó ismerik az intézmény titkát, valamint, azon kevés jelentkező, akinek nem sikerült felvételt nyernie a gimnáziumba. Emellett az iskola tandíja is igen magas, így nem mindenki engedheti meg magának. Ha mégis az ilyenek közül lenne egy tehetséges ifjú, azt az iskola különleges programja támogatja, habár ez igen ritka.
Az iskola épülete:
Annak ellenére, hogy az intézmény, már több száz évet megélt, az épülete igen modern, mindeig próbál igazodni ahhoz, amit a kor megkövetel. A lehető legmodernebb technikával, több százezres archivummal rendelkező könyvtárral, hatalmas sportlétesítménnyel, a különböző tagozatok számára hatalmas és megfelelően felszerelt szaktantermekkel van felszerelve. Valamint, hogy a diákok a szabadidejüket is kellemesen tölthessék el, az iskolához tartozik  egy kisebb helység, ahol szórakozási lehetőségek és kikapcsolódási lehetőségek állnak rendelkezésükre.


Ezenfelül minden tagozatnak külön kollégiuma van, ahol több kényelmes, különbözően felszerelt klubhelyiségben, az alsóbbéves diákok, együtt tölthetik az idejüket a felsőbbéves társaikkal, evvel is elősegítve egymás tanulásást és fejlődését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése